Vafler: Den bedste og sprødeste opskrift

26. maj 2019
Vafler

De bedste og sprødeste vafler jeg har prøvet! Opskriften her er afprøver mange gange og er altid et hit på det hyggelige søndagsmorgenbord.

Vafler er simpelthen noget af det bedste, jeg ved en søndag morgen! Min kæreste og jeg får dem ret ofte og opskriften er derfor afprøvet et utal af gange og kan varm anbefales.

Denne opskrift giver omkring 13-14 vafler og er derfor en lidt stor portion til to. Jeg har derfor ofte frosset halvdelen ned efter de er bagt. Dette fungere super godt, så hvis du en dag har god tid, kan du lave en dobbelt portion og fryse ned. Så har du altid vafler ved hånden – også på dage hvor tiden er lidt knap. Lig noget mellemlægningspapir mellem hver vaffel, så er de nemmere at få fra hinanden selvom de ikke er helt optøet. Jeg tør dem op på køkkenbordet og varmer dem i vaffeljernet – så er de så sprøde som nybagte vafler!

For det sprødeste resultat, vil jeg anbefale at lave dem ved spisebordet og spise dem når de kommer friske ud af vaffeljernet. Hvis familien er lidt utålmodig, kan du også bage alle vaflerne først og varme dem kort henne ved bordet. På denne måde spare du lige nogle minutter imellem hver vaffel – men får stadig et super sprødt resultat.

Hvis i er mange til morgenmad, kan du servere vaflerne sammen med amerikanske pandekager og frisk frugt. Så er der både et blødt og sprødt element og lidt til enhver smag.

Hjemmelavede sprøde vafler

Af Christina Antal portioner: 13 stk.

Ingredienser

  • 5 dl. hvedemel
  • 1 dl. grahamsmel
  • 1,5 tsk. salt
  • 2 tsk. bagepulver
  • 8 dl. mælk
  • 40 g. smør
  • 4 æg

Fremgangsmåde

1

Smelt smør i en lille gryde.

2

Pisk imens mel, salt, bagepulver og halvdelen af mælken godt sammen så der ikke er nogen klumper tilbage.

3

Æggene piskes sammen i en lille skål og kommes herefter over i den store skål sammen med resten af mælken.

4

Tilsæt smeltet smør og pisk det hele godt sammen. Der må ikke være klumper i dejen.

5

Sæt på køl imens vaffeljernet findes frem og varmes op.

6

Pensel vaffeljernet med smør og begynd af bage dine vafler en efter en*

7

Jeg bruger en opøserske som fulgte med mit vaffeljern. Denne fylder jeg næsten helt op og så passer det med at vaffeljernet fyldes flot op. Prøv dig frem indtil du finder den rette mængde dej, men pas på ikke at fylde vaffeljernet for meget, da dejen så flyder ud over.

Bemærkninger

* OBS når vaflerne bages afgiver vaffeljernet en del damp. Læg derfor et viskestykke under vaffeljernet hvis du bager dem ved spisebordet og pas på, at dampen ikke rammer nogen omkring bordet.

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar