Gratineret pastaret med kylling, bacon og fløde er den ultimative pastaret efter min mening! Den er cremet, krydret og smager fuldstændig fantastisk.
Gratineret pastaret står i vores familie, som en af de klare favoritter – både herhjemme, men også hos familie og venner. Det er en perfekt ret, at servere for gæster, da den er hurtig og nem at bikse sammen og kan mætte mange.
Det er vidst ingen hemmelighed, at jeg elsker pastaretter. Jeg har efterhånden delt mange opskrifter her på bloggen og det er også pasta jeg altid kaster mig over, hvis det skal være nemt og hurtigt. Min klare favorit har og vil altid være spaghetti carbonara, stærkt efterfulgt af denne pastaret! Gratineret pastaret kan nemlig bare noget helt særligt efter min mening. Cayennepeber og paprika gør retten dejlig krydret og baconet giver retten en smule røget fornemmelse.
Ønsker du en mere grøn version?
Opskriften stammer oprindeligt fra en veninde som serverede en version af den for mig. Siden har retten været et fast punkt på madplanen i flere forskellige udgaver. Jeg elsker nemlig, at eksperimentere lidt med retten i ny og næ og komme lidt mere grønt i retten.
Den smager fuldstændig fantastisk med både squash og champignon i retten. Squash er jo sådan en grøntsag man altid kan rive og komme i pastaretter, da den ikke rigtig smager af noget. Du skal blot sørger for, at stege den revne squash godt af på en varm pande, så den smider alt væsken, ellers bliver retten meget våd. Det samme gælder champignonerne.
Du vil også sagtens kunne komme revet gulerod i, men her bliver retten en smule sødere i smagen.
Gratineret pastaret – den nye familieklassiker?
Personligt synes jeg, at denne pastaret er et fantastisk supplement til den familievenlige klassiker – lasagne! Misforstå mig ikke, jeg elsker en god lasagne! Pastaretten her er blot endnu et bud på, hvad familien kan kaste sig over af vidunderlige pastaretter. Jeg har endnu ikke mødt en person der ikke elsker retten. Så hvis du er kørt lidt død i klassikerne, så kast dig endelig over denne.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft Sæt en gryde med vand over at koge, kom rigeligt med salt i kogevandet. Kom baconet på en middelvarm pande og lad det stege. Imens hakkes løget fint. Når baconet er næsten sprødt, kommes løget på panden. Kog pastaen efter anvisning - ca. 10 min. Imens bacon og løg steger og pastaen koger, skæres kyllingen i strimler. Når løget har taget lidt farve, kommes kyllingen på panden. Krydder det hele med salt, peber, paprika og cayennepeber. Lad det hele stege indtil kyllingen er gennemstegt. Hæld vandet fra pastaen og sæt til side. Kom de flåede tomater på panden og mos dem ud i mindre stykker. Tilsæt fløde og mælk og lad det koge op. Jeg plejer at tilsætte fløden først, og så skylle kartonen med mælken - på denne måde får du alt fløden med. Smag nu sovsen til med salt og evt. mere paprika. Kom den kogte pasta over i et stort ildfast fad og hæld sovsen over. Bland det hele godt rundt. Top retten med revet ost og kom fadet i ovnen. Bag retten i 20 min. indtil osten er gyldenbrun. Lad retten køle af i 5-10 min. og server. Hvis du ønsker lidt mere grønt i retten, kan du komme en pose spinat ved som kan vendes i inden retten kommes i ovnen. Du kan også rive en squash eller hakke en bakke champignon og stege sammen med kyllingen - det smager også virkelig godt!Gratineret pastaret med kylling, bacon og fløde
Ingredienser
Fremgangsmåde
Bemærkninger
Ingen kommentarer